Dřevěné zahradní židle: Jak na výběr a následnou péči, aby dlouho vydržely?

Dřevěná zahradní křesla představují klasický a elegantní doplněk každého venkovního prostoru. Nabízejí příjemné posezení a přispívají k celkové atmosféře relaxace a pohody. Pokud zvažujete jejich pořízení, je důležité zvážit několik faktorů, včetně typu dřeva, konstrukce a údržby. Zde jsou užitečné rady, které vám pomohou vybrat to správné dřevěné zahradní křeslo a udržet ho v optimálním stavu.

 Zahradní sestava T107 z akácie

Výhody dřevěných zahradních židlí

Dřevo přináší do zahradního designu přirozenost a harmonii. Dřevěné zahradní židle mohou doplnit jakékoli venkovní prostředí od rustikálního až po moderní. Pokud je dřevo řádně ošetřeno a udržováno, může být velmi odolné a trvanlivé. Správně opečovávaná dřevěná zahradní křesla jsou schopna odolat vlivům počasí a dlouhodobému používání.

Dřevěná křesla vám poskytnou vysoký komfort. Pokud jsou vyrobeny s ohledem na ergonomii a jsou doplněny vhodnými polštáři, budou ideálním místem k odpočinku a relaxaci.

 Křeslo skládací RIVIERA natural

Jak vybrat správné dřevěné zahradní křeslo

Typ dřeva: Existuje mnoho druhů dřeva vhodných pro výrobu zahradního nábytku. Mezi nejběžnější patří akát, teak, dub, cedr a borovice. Při výběru je důležité zvážit odolnost dřeva vůči povětrnostním podmínkám a jeho schopnost odolávat hnilobě a škůdcům.

Konstrukce: Dbejte na to, aby konstrukce křesla byla pevná a stabilní. Šroubované a lepené spoje  zajistí vyšší odolnost a stabilitu.

Design: Zvažte styl a design křesla, který bude nejlépe odpovídat vašemu venkovnímu prostředí a osobnímu vkusu. V nabídce je stále populárnější moderní minimalistický design, chatám a chalupám naopak stále vládne rustikální styl.

 T107 akáciová polohovací židle

Údržba dřevěných zahradních křesel

Dřevěný zahradní nábytek je třeba pravidelně čistit od prachu a nečistot. Stačí použít měkký hadřík navlhčený vodou nebo speciálním čisticím prostředkem pro dřevo.

Pro prodloužení životnosti zahradních židlí ze dřeva je důležité chránit je před nepříznivými povětrnostními podmínkami. Použití ochranného nátěru nebo oleje pro dřevo může chránit křesla před UV zářením, vlhkostí a hnilobou.

Pravidelně kontrolujte spoje křesla a případně je dotahujte. To pomůže předejít jejich uvolnění a prodlouží životnost celé konstrukce.

 

 Zahradní židle ORLANDO

Křeslo pevné CUBE s polstrem

Zahradní křeslo pevné ENGLAND s polstrem