Návrat barevného nábytku

Trendy jsou nakloněny barvám. Konečně! Všichni milovníci barev teď mohou jásat. Výrobci nábytku opět začínají více používat barvy a neutrální šedá jde do pozadí. A jak ty barvy vlastně dostat do svého domova? Jednoduše – čalouněný nábytek všeho druhu je barvám nakloněn.

Trendy mluví jasně – barvy jsou zpět

Před několika týdny proběhl v italském Miláně slavný veletrh Saloni del Mobile, který se zaměřuje na nábytek a design interiérů. Pokud by bylo potřeba shrnout, co všechno tu bylo k vidění, lze to udělat jednoslovně – barvy.

Designéři konečně více využívají pestrou paletu barev na úkor oblíbené a zevšednělé šedé a černé. Tyto neutrální barvičky zůstanou na výsluní asi už na věky, protože jsou univerzální a dobře se s nimi v interiéru pracuje. Ale taková smaragdově zelená, tyrkysově modrá nebo vínově červená jsou osobitější, energičtější a mají své kouzlo.

Zelená, žlutá a modrá

Barvy, kterými se doma obklopujeme, mají na naši psychiku silný vliv, aniž bychom si to uvědomovali. Představte si, že přijdete unavení nebo rozčilení z práce, máte depresi a špatnou náladu. Usadíte se na šedý gauč, nohy hodíte na bílý konferenční stolek a pod hlavu si dáte černý polštářek. Nebo to bude doma vypadat jinak, vy se usadíte na sytě zelenou pohovku, hlavu podložíte jasně žlutým polštářem a nohy položíte na tyrkysový taburet. Která z těchto dvou verzí vypadá optimističtěji, který interiér vám zvedne náladu?

 

Oblíbené pastelky

Také máte pocit, že to ve všech domácnostech vypadá podobně – šedě, fádně a zcela účelově. Ono se není čemu divit, neutrální barvy jsou praktické. Ale je to škoda, že se mnoho lidí bojí si s barvičkami pohrát.

Pokud jste nad výše uvedenými řádky zajásali, ale nemáte odvahu ihned objednat sytě zelenou pohovku, zkuste to opatrněji s pastelovými tóny. Jsou to v podstatě všechny barvy, které si umíte jen představit, ovšem v tlumeném odstínu. Daly by se také označit jako barvy vybledlé. Skvěle se vyjímají na pohovkách a křeslech, kde se stávají krásnou dominantou místnosti, ovšem ne kontrastní.

Tak se barev nebojte a směle do toho, vybírejte z naší bohaté nabídky čalouněných postelí, sedacích souprav a doplňků.