Letos nás čekají bílé Vánoce! A jaké další barevné trendy ovládnou nejkrásnější svátky v roce?

Patříte mezi nadšence vánočních dekorací? Pak se můžete opět vyřádit. S bílou. Myslíte si, že to nejde? Ano, letošní svátky ovládne bílá barva. A i s bílou se dá čarovat. Ale nemusí být sama…

 

Konečně bílé Vánoce

Bílá je barva Vánoc. Letos to platí dvojnásob. Každý rok všichni netrpělivě čekáme, zda předpověď počasí ohlásí sníh, nebo zase Vánoce na blátě. Pravdou je, že v našich končinách není sníh v prosinci pravidlem, naopak, stává se to spíše výjimečně. A tak si letos můžete udělat bílé Vánoce přímo doma. Barevné trendy totiž hlásí nadvládu bílé barvy.

Skleněné baňky, mašle, třásně, řetězy a další klasické ozdoby sjednoťte do bílé barvy. Vánoční stromek bude na první pohled působit jako sněhem zavátý a garantujeme vám, že i děti budou nadšené. Máte-li v oblibě modernější pojetí zdobení, vsaďte na bílá pírka, bílé květy, korálky

christmas-4645449_1920 christmas-4646451_1920

Bílá barva a pastelky

Pokud přeci jen chcete na vánočním stromečku trochu více barev, neuděláte chybu s těmi pastelovými. Pudrově růžová, ledově modrá, mentolová, to jsou barvy, které budou vedle základní bílé vypadat dokonale a svým studeným tónem podpoří zimní mrazivou atmosféru.

Pro trochu netradiční pojetí vánoční výzdoby se vedle bílé (nebo místo ní) podle designérů letos hodí béžová nebo šedá. Dokážete si takový stromek představit? Ano, nezvyklé, ale ve finále krásné.

christmas-tree-3823674_1920

Vánoční návrat k přírodě

Vedle bílé je hlavním trendem Vánoc roku 2019 příroda. Přírodní ozdoby, tedy ozdoby vyrobené z přírodních materiálů jako je sláma, proutí a dřevo. Tento trend se skvěle doplňuje a kombinuje právě s bílou barvou a efekt je naprosto dokonalý.

K ozdobám z přírodních materiálů můžete přidat i vlastnoručně vyrobené kousky třeba ze sušeného ovoce a jiných plodů. Krásně třeba budou vypadat řetězy z šípků, sušených plátků pomeranče, badyánu a hřebíčku, nebo také ze skořápek a pírek. Fantazii se meze nekladou. Velkým pomocníkem vám budou malé děti, které v tomto ohledu dokáží vymyslet skutečně neobvyklé kreace.
Tak veselé a bílé Vánoce.

christmas-2945103_1920 christmas-decoration-1921569_1920