Jídelní stoly pro rodiny s dětmi: Jak vybrat stůl, který je odolný, bezpečný a přátelský k dětem

Pro rodiny s malými dětmi může být výběr jídelního stolu klíčovým rozhodnutím. Děti jsou plné energie, kreativity a někdy i nepředvídatelných momentů, a proto je důležité, aby jídelní stůl byl odolný, bezpečný a přátelský k nejmenším členům rodiny. Zde je několik tipů, jak vybrat ideální jídelní stůl pro rodiny s dětmi:

Jídelní stůl Cyril

  1. Materiál a odolnost: Zvolte stůl vyrobený z odolného materiálu, který snese každodenní opotřebení a hrátky dětí. Tvrdé dřevo, laminát nebo kvalitní plast jsou skvělými možnostmi. Vyhněte se křehkým skleněným stolům, které mohou být nebezpečné v případě, že se rozbijí.
  2. Bezpečnostní prvky: Zajistěte, aby vámi vybraný stůl splňoval bezpečnostní normy. Hrany by měly být zaoblené a hladké, aby se minimalizovalo riziko poranění. Dávejte pozor na eventuální výčnělky nebo ostré hrany, které by mohly dětem ublížit.
  3. Jednoduchá údržba: Jídelní stůl by měl být snadno čistitelný. Děti mohou zanechávat různé stopy a nečistoty, a proto je ideální mít povrch, který lze snadno otřít vlhkým hadříkem. To usnadní udržování stolu v hygienické čistotě.
  4. Možnost rozšíření: Zvažte stůl s možností rozšíření, pokud v budoucnu plánujete rozrůstání rodiny nebo pokud očekáváte časté návštěvy. Flexibilita vám umožní přizpůsobit velikost stolu potřebám dané chvíle.
  5. Estetika a design: Zvažte design stolu tak, aby ladil s celkovým stylem vaší domácnosti. Moderní a minimalistické stoly např. ve skandinávském stylu jsou praktické, univerzální a vizuálně přitažlivé zároveň.
  6. Bezpečné židle: Nezapomínejte také na výběr bezpečných jídelních židlí. Volte židle s dobrou oporou a stabilní konstrukcí, aby se předešlo nehodám, zejména pokud vaše děti neustále vstávají nebo přeskakují.

Jídelní stůl Cyril

Celkově je klíčové brát v úvahu potřeby a charakter dětí, když vybíráte nový jídelní stůl. Správně zvolený stůl může nejen přinést radost při společném  stolování, ale také posloužit jako bezpečné a pohodlné místo pro rodinné aktivity a učení.

Jídelní stůl DOMINO zlatý kraft 

Jídelní stůl DIPLOMAT mocca

Jídelní stůl - deska dýha divoký dub HT-921 OAK