Komoda na výsluní: z obyčejného kusu nábytku nápaditý solitér

Jediný kousek nábytku a je tak všestranný a zároveň výjimečný – komoda. Může stát v obývacím pokoji, v ložnici či předsíni, pojme oblečení, hračky, kancelářské potřeby, zkrátka cokoli. To je komoda. Jeden jediný kousek, který na sebe strhne pozornost, pokud budete správně vybírat. Věnujte proto designu pozornost. V tomto případě neplatí, že musí do posledního detailu ladit se stávajícím vybavením.

Populární severský design

Skandinávský styl momentálně hýbe světem. Je všude kolem nás. Jedni ho milují, druzí zatracují. Jak vlastně takový styl vypadá? Hned na první pohled vás upoutá jeho jednoduchost, čisté linie a vyvážený poměr mezi funkčností a estetikou. Skandinávskému nábytku dominují světlé barvy, které prostor opticky zvětšují a přírodní materiály, jež mu dodávají tu pravou severskou atmosféru. Vládnoucím elementem je dřevo. Z dřevin nachází největší uplatnění především borovice a bříza.

Žádné zbytečné vytáčky, žádné kudrlinky! Tak přesně takhle se dá charakterizovat nábytek v severském designu. A komody seveřané milují! Funkčnost jde ruku v ruce s elegancí, která je pro tento styl zásadní.

Pozitivní energií nabyté retro

Komoda jako solitér, tzn. komoda nápaditá, v odlišném duchu, než zbytek interiéru. Tím nejnápadnějším stylem, který můžete pro tento účel zvolit je oblíbené a trendy retro.

Retro styl je v posledních letech hodně populární. Prvky z let šedesátých, sedmdesátých a osmdesátých se objevují v módě i bydlení. A proč je retro tak oblíbené, když se jedná o období, do kterého už bychom se nechtěli vrátit? Je totiž plné optimismu. Pro retro styl jsou typické výrazné barvy, nejčastěji oranžová, žlutá, zelená i modrá, ale také tabulově černá nebo šedá, ty jsou v současné době díky jejich neutralitě velmi žádoucí. Tuto pestrobarevnou paletu doplňují výrazné geometrické linie a materiálové kombinace.

Romantická Provence v moderním pojetí

Máte-li interiér nakloněný více k minimalismu, rozbijete tuto puristickou jednoduchost něčím jemnějším a zdobnějším. V takovém případ se nejlépe hodí kousek v oblíbeném Provence stylu. Nábytek ve stylu Provence je obvykle dekorován jemnými vzory nebo ladnými vyřezávanými liniemi. Často vypadá, jako by pamatoval už několik předešlých generací a to mu dodává onen francouzský šarm.

Vedle Provence stylu se ještě nabízí tzv. klasika. Nábytek zdobný tak akorát. Pod pojmem klasický styl si nepředstavujte jen historické kousky. Vyrábí se i nový moderní nábytek, který je na rozdíl od toho minimalistického bohatě zdobený a opracovaný do krásných detailů. Ty skvěle vynikají na skříňkách a komodách. Dřevěná dvířka a zásuvky s výbrusy nepůsobí zastarale a vnáší do místnosti trochu romantiky.