Trendy v designu jídelních stolů pro rok 2024

Každé odvětví nábytku má své vlastní trendy a styly, které se neustále vyvíjí a mění s dobou i s nároky uživatelů. Na poli jídelních stolů se rok co rok objevují různé populární směry, jednou jsou to kulaté stolní desky, jindy skleněné, poté zase masiv. Trendy se mění v závislosti na aktuálních módních materiálech i požadované funkčnosti. Pojďme se podívat, jaké obecné znaky sledují výrobci jídelních stolů v roce 2024:

 Jídelní stůl FRIADO

Přírodní materiály: Trendy v designu nábytku v posledních letech zdůrazňují přírodní materiály. Dřevo, kámen a kov jsou stále populární volbou při vytváření elegantních a příjemných zákoutí jídelny i zbytku interiéru. Právě dřevěné stoly z masivu navodí tu správnou harmonii.

Minimalismus: Čisté a jednoduché linie zůstávají v nábytkovém designu v popředí zájmu. Minimalistický design jídelních stolů představuje hladké povrchy, jednoduché tvary a minimum zdobných prvků.

Kombinace materiálů: Kombinace různých materiálů, jako je dřevo s kovem nebo sklem, mohou přinést do jídelního prostoru zajímavý kontrast a vizuální atraktivitu.

Barvy: Neutrální barvy, jako bílá, šedá a hnědá, zůstávají na výsluní. Bílé jídelní stoly se stále těší největší oblibě v domácnostech po celém světě. Avšak, designéři začínají více experimentovat s odvážnějšími barvami nebo kontrastními prvky, aby přidali do prostoru zajímavější akcenty.

Retro a vintage prvky: Inspirace retro a vintage designem může přinést do moderních interiérů punc originality a potřebné útulnosti. Jídelní stoly s retro tvarem nohou nebo jinými dobovými stylizovanými detaily mohou být skvělým kontrastem k minimalistickému vybavení interiéru.

Ekologie a udržitelnost: Zájem o ekologické a udržitelné materiály se projevuje i v designu nábytku. Lidé jsou více nakloněni k nákupu nábytku vyrobeného z recyklovaných materiálů nebo materiálů s minimálním dopadem na životní prostředí. Na ekologii kladou velký důraz severské státy a nejen proto je skandinávský design tolik oblíbený.

 Jídelní stůl LOUISIANA

Trendy se samozřejmě mohou lišit v závislosti na geografické oblasti, tedy v Čechách může být v popředí zájmu zcela odlišný styl, než třeba v jižní Evropě nebo za oceánem. Vždy záleží na individuálních preferencích a vkusu, proto tyto trendy mohou sloužit spíše jako inspirace než jako striktní pravidla.

Jídelní stůl divoký dub

Jídelní stůl GAMIN NEW