N-N Recept: Vláčný Velikonoční Zajíček

Znáte to! Mnoho receptů, ale který je ten pravý? Pátráte po receptu Velikonočního zajíčka, který chutná vláčně a doslova se rozplývá na jazyku? Víme, že toho není jednoduché docílit. Většinou vypadají zajíčci nádherně, ale chuťově jsou spíše sušší.

Máme pro Vás recept na vláčného Velikonočního zajíčka ze šlehačkového těsta! Vypadá roztomile a pokud ho krásně nazdobíte, stane se dekorací svátečního stolu, která rozzáří oči dětí a dospělých.

Tak poďme na recept!

Co budete potřebovat:

220g smetana ke šlehání

4 ks vejce 

200 g cukr krupice 

1 balíček vanilkový cukr 

300 g polohrubá mouka 

1 lžíce prášek do pečiva 

2 ks hřebíček na ozdobu 

máslo na vymazání formy 

hrubá mouka na vymazání formy

 
 
Postup na přípravu lahodného Velikonočního zajíčka:
 
1. V míse vyšlehejte smetanu, vejce a oba cukry do pěny. Pak zapracujte mouku s práškem do pečiva.
 
2. Formu na zajíčka vymažte rozpuštěným máslem a vysypte moukou, těsto do ni nalijte a přiklopte.
 
3. Pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 60 minut. Opatrně sejměte zadní díl a zkuste špejlí, jestli těsto nelepí. Mírně zchladlého zajíčka vyklopte z formy a nechte úplně vychladnout. Udělejte oči pomocí hřebíčků a ozdobit ho můžete barevnou stužkou.

 

Tadááá. Vynikajicí Velikonoční zajíček je na světě. 

Přejeme Vám dobrou chuť a krásné Velikonoce!